ilyan написа:
Здравейте,
Искам да ви обърна внимание към една много кофти практика на софтуерния гигант Adobe. Цените за софтуера им в България са над 2 пъти по-скъпи от цените в САЩ и около 30-40% по-високи от средните в Европа. Tе явно смятат България за най-богатата страна в света.
Събрал съм малко данни и статистика която може би ще ви е полезна:
http://macblog.ilyan.com/?p=288Написал съм и някои стъпки които можетм да предприемем срещу това. Като например да притиснем хората от Adobe на предстоящия Creative Day.
Поздрави,
Илиян
-----------------------------
http://ilyan.com
Ами евала на тези дето дават пари за софтуер!
Ако щът със пет хиляди процента да завишат за нас цените и после нека да седят и да се чудят защо в БГ имало пиратство и не им се купуват продуктите. Винаги съм се чудил наистина защо не направят цените като за българи?! Ако го направят фотошопа примерно 200 лева аз лично веднага ще отида и ще си го купя за да се ползвам от всички екстри съпътстващи тази покупка. Предполагам, че тогава поне 90 % от работещите с програмата ще си я купят и тези от адобе ще са на много по-голяма далавера така, но .... те явно мислят по друг начин! При това положение мога само да кажа на пичовете да ми лапат онова дето ми стърчи! Не само, че няма да си купя никой от продуктите им ами .... незнам кво друго? По една гнойна пъпка да им излезне на задника за всеки долар дето струва програмата дано! Явно някой просто има сметка от това тука да има пиратство! Нямам друго обяснение на нещата.
Но нищо, да живее замунда точка нет! Четвъртата версия на продуктите им вече е налична там, аз си я свалих и сега се радвам доволно, доволно за НУЛА лева!
А що се отнася до официалното представяне на продуктите на адобе искам да ви кажа, че не съм виждал по-кретенско и по непрофесионално представяне на продуктите от това, което правят у нас! Онази фирма дето е официален представител и дето прави тези презентации, AMG ли беше, АНГ ли беше, нещо там с три букви, са егати аматьорите! Особено на последното им представяне се изложиха като кифладжии! Супер смешни и прости са! Аз им ходя на представянията само за да се посмея на простотията им! Толкова са тъпи, че не само, че нищо не научаваш ами се и дезориентираш! Толкова са прости, а лекторите им са направо егати тъпите смешници! Както всичко тука и тези представяния са ебахти смеха и излагацията! Добре, че поне дават на аванта чай, кафе и малко папкане хи, хи!