ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.

Въпроси и отговори
Как мога да променя размера на страниците, като запазя разположението на съдържание...
Как да накарам QuarkXPress да пренася текста. Става въпрос за текст на български?...
Как се сменя името на шрифт, така че, не само файловите браузъри, но и софтуерът за...
Предпечат
Базови насоки при подготовка на файловете за печат
Какво представлява PPD файлът и как да го инсталираме?
Как да изберем най-подходящия файлов формат за печат

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Юни 2007, 12:30 
Срамежлив

Баси, никой не каза нищо за хартията...

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юни 2007, 10:02 
Старо куче - медалист
Аватар

Толко сме боси в "наше село" на тая тема та чак ми се реве - отиваш гледаш човека се вързал да печата на ниска цена - то ни хартията хартия нито някой се сетил водата да съобрази единствено е гледано да се "цапа" /разчитай "печата"/ ква хартия, кви 5 кинта - кренвиршите се продават по-добре от луканка, а луканката "панагюрска" е правена от стари кренвирши.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Юни 2007, 05:48 
Старо куче - медалист
Аватар

Тя темата май взе да пелива в друга и май по-става за "Жалби и оплаквания" :D
Като ти излезе кофти печата - винаги има виновен. Като започнеш от фоторафа та стигнеш до печатаря.
За съжаление в България все още са сравнително малко хората които са склонни да дават пари за хубав печат. А също толкова малко са и хората на които им е ясно какво означава това. Излючвам хората които се4 занимават с това. Почти всички искат разноските да са сведени до минимум. И се започва - спестяваме от свестен фотограф /респективно - свястна техника/, спестяваме от парите за качествено студио за предпечат, спестяваме от парите за печат /където влиза и хартията/, спестяваме......., спестяваме......

Е, "Вие за 5 лева калинки ли искате" :D

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 11:38 
Старо куче - медалист
Аватар

Един от огромните проблеми е остарялата техническа база. Да го кажем с думи прости - старите машини, мои връстници, не стават и това е.
Гледал съм рекламни материали на Хайделберг, печатани на най-новите им машини. Даже под лупа ги гледах. Линиатурата с която са работили е недостижима за машините на които аз съм имал възможност да пускам нещо за печат - растера е толкова дребен че и с полиграфическа лупа може да се заблудиш че това е снимка а не печат.
Вярно е че почнаха и в България да внасят последно поколение машини, но забравиха да обучат хора, които да работят на тях, така че си караме по старо му - шмуцове, подбита подложка или гума, "пъстрота" в печата....

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 21:43 
Старо куче - медалист
Аватар

Аз ще споделя моето скромно мнение.
Бил съм при почти всички страни на бариакдата - предпечатно студио, малка рекламна агенциа, голяма рекламна агенция, краен клиент, фрийлансер, та сега в дигитална печатница.

Jonata според мен е най-близо до истината. Само ще вметна, че цитираната аналогова техника я има и във вариант цифрова.
Ще споделя конкретен пример: става дума за рекламни материали на фирма, която прави неща от стомана и стъкло. За голямо мое щастие шефа на фирмата (бих го нарекъл клиента мечта) е приател с едно от големите имена в БГ фотографията. Та повечето него ви неща са снимани от въпросният човек (нарочно не споменавам имена).
Правил съм и неща с далеч по-непретенциозни изходни материали - диапозитиви лайка формат, цифрови фотографии, неща снимани с осветление "мейд ин чайна" и т.н.
Разликите:
1. Въпросният фотограф не ми дава просто един диапозитив. Той ми дава обработено изображение, силно ретуширано, с корегирани отвеси и т.н. Единственото, което ми се е налагало да правя - ако нямаляван на процент - да изостря изображението още малко...
2. Последният път имах изображение снимани със SINAR с цифров гръб - убийствено нещо
3. От другите материали - кво да ви кажа.... по-добре да замълча.
Резултатът:
Ами как да го кажа - просто на човек му е кеф и нещата стават просто ей така и стават добре, да не кажа перфектно

Никсън, понеже се познаваме - виждал съм ваши работи - твои и на Пикс - това е правилната посока. Но ретуш си трябва и то да се прави от хора дето това си правят - не е за всеки.
М/у д/о кадрите, за които говоря са ретуширани нейде в Русе, ако не се лъжа.

Иначе става: Лайно дал - лайно взел!

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2007, 21:45 
Старо куче - медалист
Аватар

офф//

Бат Инно - в българския език все още има препинателни знаци. Използвай ги, поне малко.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2007, 07:59 
Старо куче - медалист
Аватар

Хайде, томас се уреди с асистент!

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2007, 08:07 
Старо куче - медалист
Аватар

Inno, прочети предния пост на mmiv. Ако не е тенденциозно, грешките са доста. Честито на Thomas. :D
http://dcforum.info/viewtopic.php?t=1098
Това съм го срещал и на друго място. Май и тук се дискутираше същото преди време.

Върнете се в началото

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2018, 12:57 
Старо куче - медалист
Аватар

HACKO написа:
не съвсем по темата, но тук има резултати от едно проучване на "въздействието на рекламите във вестниците според тяхното оформяне и позициониране" и според мен крайния резултат малко зависи от "качеството на снимката"
(най-добре проличава на стр. 30-32 от PDF-a)

11 години по-късно този линк е все още работещ. :shock:
И може да послужи на някой...

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа